June 4, 2024

Kremavimas ir kitos laidojimo paslaugos

By Morkven

Kremacija yra vienas iš būdų oriai atsisveikinti su mirusiuoju. Ilgus metus daugelis rinkdavosi įprastą laidojimą, kadangi didelę įtaką jam padarė tradicinė krikščioniška kultūra, vyraujanti Lietuvoje daugybę šimtų metų. Tačiau pastaraisiais metais vis labiau populiarėja kremavimas, kadangi tai yra iš tiesų labai praktiškas ir patogus būdas. Kremavimo metu palaikai sudeginami ir dedami į urną.

Toliau skaitydami galėsite sužinoti viską apie kremavimo paslaugas ir kreiptis į specialistus, kurie pasirūpins sklandžiu jų įgyvendinimu.

Kokie yra kremavimo privalumai?

Kremacijos didžiausi privalumai yra tie, jog kūnas nepaliekamas irti po žeme, o yra saugiai utilizuojamas. Urną galima laidoti bendrame šeimos ar atskirame kape, urnos neužima daug vietos, yra nedidelės ir kompaktiškos.

Dar vienas didelis privalumas, kad kremacija dažnai atsieina pigiau negu įprastas laidojimas. Kremuojant reikalinga urna, į kurią sudedami pelenai. Galima rinktis įvairių tipų urnas skirtingomis kainomis – esama ir labai brangių, ir labai pigių variantų.

Lietuvoje kremacija nėra naujovė, kadangi ji vyksta jau daug metų. Po truputį atsidaro vis daugiau krematoriumų, kuriuos tampa lengviau pasiekti iš įvairiausių šalies kampelių. Laidojimo įmonės dažnai rūpinasi suteikti kokybiškas kremavimo paslaugas ir bendradarbiauja su krematoriumais.

Platus laidojimo paslaugų asortimentas

Užsakius paslaugas, viskas sutvarkoma taip, kaip yra reikalinga, įskaitant palaikų transportavimą, urnos parinkimą, pristatymą į reikiamą vietą ir t.t. Laidojimo specialistai rūpinasi ne tik kremavimu, bet ir šarvojimu bei kitomis reikiamomis paslaugomis pagal poreikį. Iš esmės, tai tos pačios paslaugos kaip ir renkantis laidojimą, tačiau skirtumas tas, galutiniame etape atliekamas ne laidojimas, o kremavimas.

Esant poreikiui, gali būti suteikti visi reikiami, tiek būtinieji, tiek papildomi šarvojimo atributai ir paslaugos. Taip pat parenkamos šarvojimo salės, krematoriumas, padedami sutvarkyti reikiami dokumentai. Šiuo sunkiu metu tikrai nebūsite palikti vieni – specialistai pasirūpins padėti visais kilusiais organizaciniais rūpesčiais, kad galėtumėte šį laiką skirti tam, kas svarbiausia.

Profesionalūs specialistai pasirūpins viskuo, kad kremavimas vyktų sklandžiai ir suteiks viską, kas reikalinga iškilmėms. Kreipkitės bet kuriuo paros metu kilus klausimams ir bus pasirūpinta į juos atsakyti randant tinkamą sprendimą.